SeaGIS träffade allmänheten

SeaGIS arrangerade två lyckade evenemang, ett i Karleby och ett i Umeå, under European Cooperation Day lördagen 21.9 2013.

20130921044

I samband med tillställningarna gavs allmänheten möjlighet att ta en förhandstitt på karttjänsten som SeaGIS senare i vinter kommer att lansera och göra tillgänglig för alla.

De tematiska planscherna om vrak, risk för oljeolyckor samt lekplatser för sik som kommer från karttjänsten föranledde många diskussioner bland de förbipasserande och väckte intresse för den mångfald av underlag som behöver användas vid framtagandet av havsplaner.

201309210391126

Förutom detta så kunde man själv pröva på att göra en havsplan med hjälp av havspusslet samt se på videoupptagningar av undervattensmiljön i Kvarken.

En frågesport med 5 havsrelaterade frågor besvarades i Karleby av 87 personer och i Umeå av 59 personer. (Rätt svar nedan)

Bland dem som besvarat frågesporten lottades ett pris ut och lyckliga vinnare av boken ’Ekot från istiden: Kvarkens skärgård – ett världsarv’ blev Johan Sandvik från Karleby och Eva-Maria Jansson från Boliden.

Rätt svar i frågesporten var A-X, B-2, C-1, D-X och E-2.

355

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s