Svenska och finländska havsplanerare samlas i Vasa

Projektet SeaGIS håller sitt slutseminarium i Vasa 25–26.8.2014. SeaGIS har under åren 2011-2014 jobbat med att höja kunskapen och beredskapen för bättre planering och förvaltning av havsområdena i Kvarken.

 

Inom projektet har man bland annat arbetat med att ta fram kart- och beslutsunderlag för undervattensmiljön och konstruerat en ny gränsöverskridande karttjänst för Kvarkenområdet. SeaGIS har samlat en stor mängd data och information om kust- och havsmiljön i karttjänsten. Denna karttjänst som kommer att ligga öppen på internet skall kunna nyttjas av såväl myndigheter och sektorer som av allmänheten, dvs. alla som har ett intresse av att ta reda på vad som finns ute till havs (ex. fartygsvrak, farleder, fyrar, naturskydd, hamnar, båtramper m.m.).

map

Under tisdagen den 26.8 kommer SeaGIS att presentera sina resultat och inbjudna föreläsare kommer att berätta om pågående havsplanering i Östersjön. Bland annat kommer finska miljöministeriet, svenska HaV myndigheten och Helcom att presentera de senaste framstegen. Deltagarna kommer även att få dra lärdom av mellankommunala planeringsarbeten från norra Norge. Seminariet inleds 25.8 med en kort eftermiddagssession, när fokus kommer att ligga på Kvarken.  Här kommer vi att lyfta upp viktiga verksamheter och utvecklingsbehov specifika för regionen och diskutera hur man skall jobba framöver för att nå dessa.

BOKA IN SEMINARIET I DIN KALENDERN REDAN NU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s