PartiSEApate konferans i Riga och nytt EU direktiv om Marin havsplanering på kommande

SeaGIS deltog med två presentationer vid PartiSEApate’s slutkonferans i Riga 17-18 juni 2014 (http://www.partiseapate.eu/). Johnny Berglund presenterade de erfarenheter och resultat som man nått vid arbets- och diskussionsmöten med SeaGIS målgrupper (kommun- och landskapsplanläggare samt politiker) gällande deras visioner rörandes framtida bruk av havsområden i deras kommuner och Jens Perus presenterade den inom projektet utvecklade karttjänst och däri tillhörande ärendehantering som inom kort kommer att släppas via pressmeddelande till allmänhetens användning (Jens Perus´presentation på Youtube). Presentationerna finns här.

Perus_PartiseaPate

PartiSEApate konferansen gav en bred överblick över olika pilotstudier på havsplanering i södra Östersjön samt gavs förslag på hur förvaltning och planering skulle diskuteras och förankras på olika nivåer i en process.

Den kanske mest förväntade nyheten vara att EU nu godkänt ett nytt EU direktiv gällande maritim havsplanering och integrerad kustförvaltning, vilket förväntas träda i kraft från början av september 2014. Mera info om detta senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s