Standarden för SeaGIS kartplattform blir HTML5!

SeaGIS kartplattform har sedan hösten 2011 varit under stadig utveckling och arkitekturen för databas-strukturen börjar så småningom vara definierad. En detalj som hängt i luften ett tag är vilket ”språk” vi skall använda för att visa gränssnittet för slutanvändaren. Vi vill ha ett framtidssäkert verktyg, men är samtidigt väl medvetna om att världen inte kommer att vara statisk och likadan om tre eller fem år.

Valt föll på HTML5 som ett stabilt och kostnadseffektivt verktyg. En annan fördel är att det anses öppnare än konkurrerande standarder. SeaGIS-projektet ser ivrigt fram emot att kombinera kartmaterial från bägge sidor om Kvarken och ökar nu takten på kartplattformsbygget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s