SeaScapes – marina landskap?

Jens Perus hade inbjudits att delta i NOSTRA (Network of Straits) projektets workshop ’Seascapes and Marine Spatial Planning’ i Dover 17-18 januari 2013. Under workshopen presenterades arbeten gällande havsplanering i Engelska kanalen mellan England och Frankrike samt fördes diskussioner kring huruvida integrerad förvaltning av kust- och havsmiljön kunde främjas genom indelning och beskrivning av karaktäristiska ’Seascapes’ i en region.

Med ’Seascape’ avsågs “An area of sea, coastline and land, as perceived by people, whose character results from the actions and interactions of land with sea, by natural and/or human factors”. I en beskrivning och (risk)bedömning av ett ’Seascape’ingår såväl naturliga, kulturella som estetiska och perceptuella faktorer.

Dover
Mötesdeltagare åhör presentation kring arbeten som rör Dovers vita klippor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s