SeaGIS föreslås som en ‘Good Practise’

SeaGIS-projektledare Jens Perus och Johnny Berglund hade inbjudits att delta i NOSTRA-projektets workshop ‘Link between the coast and the hinterland’ i Reggio Calabria 25-27.2 2014. Under mötet diskuterades frågor som sundsregioner i Europa möter och söker lösningar till, ex. ökat samarbete, kommunikation, logistik, ökad rörlighet av arbetskraft, handel och miljöfrågor m.m. Ett mål från projektet är att höja sundsregioners betydelse och funktion genom att analysera deras individuella karaktärer och föreslå fungerande lösningar (Good Practices) som identifierats i regioner och som kunde extrapoleras och tas i bruk i övriga regioner.

Messinasundet mellan Italien och Sicilien. 3km på smalaste stället. Vulkanen Stromboli i bakgrunden.
Messinasundet mellan Italien och Sicilien. 3km på smalaste stället. Vulkanen Stromboli i bakgrunden.

Från Kvarken föreslogs SeaGIS som en ‘Good Practise’ för fysisk planering genom dess gränsöverskridande samarbete och utbyte av information, kunskap, data och nydanande gemensamma öppna web-plattform för lagring och delande av detta. Övriga ‘Good Practices’ som föreslogs var Kvarkenrådet för gemensam förvaltning och NLC-projektet (Northern Logistics Corridor) för hållbara transporter.

Se SeaGIS-beskrivelse som Good Practice under ‘Dokument’ – ‘Övriga dokument’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s