Nordisk havsmiljöplanering på Färöarna

SeaGIS projektledare Jens Perus deltog 14-16.11 2011 i en workshop arrangerad på Färöarna av Nordiska Ministerrådet för att diskutera utvecklandet av havsmiljöplanering och -förvaltning av västnordiska havsområden. Under den tvärsektoriella workshopen presenterade sektorerna sina nuvarande aktiviteter och framtidsutsikter fram till år 2030 samt diskuterades relevanta ramverk för de stora havsområdena i västnorden.

Färöiskt kust

Erfarenheter från Norge och Östersjön presenterades samt gavs rekommendationer till Nordiska Ministerrådet och kommande nordiska miljöhandlingsprogram om att fortsätta arbeta med att utveckla havsmiljöplaneringen och -förvaltningen i de mångfacetterade nordiska havsområdena.

Innehåll och resultat från workshopen ”Brug og forvaltning af de nordiske havområder i dag og i morgen” kan ses på http://us.fo/hav2030.

Projektledare Jens Perus berättar om SeaGIS-projektet


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s